Keksi od kokosa (GF,V)

Brzi, jednostavni, ukusni i krcati kokosom, ukratko je opis ovih keksića. Možete ili ne morate ih umočiti u čokoladu no garantiram da se savršeno nadopunjuju okusi.

Neću, niti stignem, previše duljiti no reći ću kako su ovi keksići dobili kompliment mog cimera/dečka kao nešto najbolje što sam do sada pripremala. Ne znam zaslužuju li baš tu titulu no garantiram da su vrlo ukusni 😉

RECEPT

Sastojci:

 • 1+1/4 šalice kokosovih pahuljica
 • 1/4 šalice kokosovog brašna
 • 1 žlica kokosovog ulja
 • 2 žlice kokosovog maslaca
 • 1/4 šalice sirupa od kokosa

Priprema:

 1. Zagrijati pećnicu na 175 stupnjeva.
 2. U multipraktik staviti sve sastojke te miksati nekoliko trenutaka dok se smjesa ne ujedini (postane čvrsta na dodir), možda će biti potrebno skinuti komadiće smjese sa stijenke multipraktika i miksati nekoliko puta.
 3. Keksiće vaditi uz pomoć žlice za sladoled ili, kao što sam ja, s mjernom šalicom te stavljati na pleh za pečenje obložen papirom za pečenje.
 4. Pripazite jer je smjesa pomalo rahla. Staviti peći u zagrijanu pećnicu cca 10 do 13 minuta (ovisno o debljini keksića).
 5. Kada su keksići porumenili, izvaditi ih i ostaviti da se skroz ohlade.
 6. Ohlađene keksiće umakati dnom u otopljenu čokoladu te staviti u hladnjak da se stisne. Najbolje ovaj postupak ponoviti dva puta da čokoladni sloj bude postojan.

U slast! 🙂

Odgovori