Palačinke od banane (GF,V)

Ima li boljeg dana za objaviti recept za palačinke od brašna od banane nego li Dan palačinki? 🙂 Proslavite današnji dan s ovim jednostavnim receptom za ukusne palačinke bez glutena, laktoze i šećera. Trebaju vam doslovno tri sastojka – brašno zelene banane, prašak za pecivo i mlijeko od badema/soje (OK, i ulje za podmazati tavu 😉 ). Brašno zelene banane, koji je to vrag – pitate se? Dakle, kao što samo ime kaže, brašno se dobiva meljenjem sušenih zelenih banana. Odličnog je okusa koji ne podsjeća na banane već je lagano orašasti i slatkasti. Izvrsne je teksture i nije mu potreban gluten ili neko drugo bezglutensko brašno. Možete ga nabaviti u dućanima zdrave hrane.

RECEPT

Sastojci:

  • 1 šalica brašna od zelene banane
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 + 1/2 šalice mlijeka od badema/soje

Priprema:

  1. Pomiješati brašno i prašak za pecivo te dodati mlijeko.
  2. Sve zajedno pomiješati u glatku smjesu bez grudica (malo gušću od one klasičnih palačinki). Ako je smjesa previše gusta dodati još mlijeka.
  3. Na vruću tavu (premazanu uljem) dodati po 1/3 šalice smjese i ravnomjerno rasporediti uz pomoć špatulice (u principu napraviti krug) ili možete tresti tavom dok se smjesa sama ne razlije.
  4. Pustiti da se peče na svakoj strani cca 1 – 2 minute (postupak kao i za druge palačinke).
  5. Ponoviti postupak dok ne potrošite smjesu. Servirati s omiljenim namazom, bilo voćnim ili čokoladnim.

U slast! 🙂

Odgovori