Bounty pločice (GF,V)

Sunce, topliji dani, kokos. Takav je slijed kod mene kada zima polako odlazi i dolaze topliji, proljetni dani. Kokos obožavam i jedem ga zbilja često, na sve načine, svugdje 🙂 Na blogu već postoji recept za Bounty čokoladice a nalazi se pod receptom Sirova Bounty torta. Da, da i to postoji na blogu. Što ću kada sam kokos lover 😉

No ipak ovog puta sam mrvicu drugačiji recept napravila stoga je vrijeme da bude jedan zaseban post posvećen samo pločicama.

RECEPT

Sastojci:

  • 2 šalice kokosovih pahuljica
  • 2/3 šalice kokosovog ulja (otopljenog)
  • 2 žlice javorovog sirupa
  • 2 žlice kokosovog maslaca (otopljenog)
  • 200 g tamne čokolade (možete i sami napraviti čokoladu)

Priprema:

1. Kokosove pahuljice staviti u multipraktik i miksati nekoliko minuta (trebale bi se početi povezivati odnosno puštati masnoću) zatim dodati preostale sastojke (osim čokolade). Miksati sve dok se ne ujedine. Smjesa bi trebala biti lagano masna i na stisak bi se trebala povezivati. Ako imate slabiji multipraktik onda dodajte još  kokosovog maslaca. U kalup za kruh staviti plastičnu foliju (folije neka bude duplo više od veličine kalupa) te na foliju staviti smjesu. Smjesu dobro utisnuti rukama i žlicom te pokriti ostatkom folije i još jednom dobro utisnuti. Staviti kalup u zamrzivač na minimalno 30-ak minuta.

2. Izvaditi kalup iz zamrzivača te ga preokrenuti na dasku. Maknuti foliju te narezati sada već tvrdu smjesu na prutiće. Smjesu oblikovati rukom tako da nema oštrih rubova već postići oblik čokoladice. Umočiti buduće čokoladice, jednu po jednu, u otopljenu čokoladu te vaditi na rešetku ili papir za pečenje. Staviti čokoladice u hladnjak da se stisne glazura te ponoviti postupak.

U slast! 🙂

Odgovori