Marcipan trufflesi (GF, V)

Ne znam jeste li upoznati s time no priprema marcipana je zbilja jednostavna. Također nije potrebno dodavati krcato šećera kako nalažu klasični recepti za marcipan. Ono što bi voljela da sam imala je ekstrakt badema da se pojača taj intenzitet mirisa i okusa badema. No i ovako je ispalo super a potrebno je dva sastojka: blanširani bademi i javorov sirup.

Sastojci za 12 trufflesa:

  • 1 šalica blanširanih badema
  • 3-4 žlice javorovog sirupa
  • 100 g tamne čokolade

Priprema:

  1. Ako nemate blanširane bademe možete ih sami blanširati tako što ćete ih kratko prokuhati , ocijediti i istisnuti iz kore te posušiti na papirnatom ubrusu. Nije potrebno kuhati dugo već samo dok voda zakuha.
  2. U multipraktik staviti blanširane bademe i miksati dok se ne usitni i počinje pretvarati u grubo mljeveno brašno.
  3. Dodati javorov sirup i miksati. Smjesa će se nakon nekog vremena pretvoriti u veliku grudu koja se vrti po mikseru. To znači da je smjesa gotova.
  4. Oblikovati smjesu u valjak, zamotati u plastičnu foliju i staviti u hladnjak na kratko da se ohladi.
  5. Za to vrijeme otopiti čokoladu (pripazite da kada topite čokoladu nije previsoka temperatura čokolade, idealna bi bila između 31-33 stupnja).
  6. Oblikovati kuglice (ako želite da su sve iste veličine koristite vagu) i umočiti u otopljenu čokoladu. Možete i pokoju kuglicu pustiti bez čokolade ili samo lagano preliti čokoladom. Također je odlična kombinacija posipati malo kokosovih mrvica po čokoladnom trufflesu.
  7. Kuglice držati u hladnjaku do trenutka serviranja.

U slast! 🙂

Odgovori