O meni

Dobro došli na blog Foodoris.

Kao što se da naslutiti, moje ime je Doris i velika sam ljubiteljica kuhanja i hrane no ponajprije one prirodnog podrijetla. Osim kuhanja, moja strast su i putovanja na kojima crpim mnogo inspiracije te uzgoj vlastitog povrća i voća.

Blog sam pokrenula iz želje da, kroz recepte i savjete, približim prirodne i cjelovite namirnice i (pre)hranu svim zainteresiranim (i oni koji će to postati ☺ ) posjetiteljima/cama. Također, blogom želim potaknuti ljude da se (p)okrenu kuhanju vlastitih obroka te posvete svoje vrijeme pripremi i konzumiranju hrane na pravilan način tzv. slow food. Smatram kako je vrlo bitno posvetiti svoje vrijeme pripremi i konzumaciji hrane jer nas ona sačinjava i pokreće stoga treba jesti kvalitetno s potpunom pažnjom na sam čin jedenja (žvakanja) kako bi se informacija o unosu hrane proširila cijelim našim sustavom (od probave do osjećaja).

Blogom ne promoviram niti jedan tip prehrane, već upućujem na promišljanje o onome što jedemo i kako jedemo. Promoviram pristup nerafiniranoj, cjelovitoj i prirodnoj (preh)rani. Receptima, koje osmišljavam i objavljujem na blogu, želim pokazati koliko takva (izvorna) (pre)hrana, može biti ukusna i ponuditi jednostavna rješenja za nedostatak vremena pri pripremi obroka.

Želim istaknuti kako se ne zamaram koliko porcija ima nutritivnih svojstava i kalorija već nastojim da većina mojih obroka sadrži sve makronutrijente (ugljikohidrate, proteine i masti). Moja prehrana se bazira na prirodnim (velikim dijelom lokalno uzgojenim), cjelovitim i sezonskim namirnicama.

Nadam se da ćete čitajući ovaj blog pronaći inspiraciju za kreiranje vlastitih obroka ili pak probati pokoji recept. Ako se odlučite na testiranje recepata s bloga označite objavu s hashtagom #foodoris kako bi stvorili mini zajednicu kušača mojih recepata ☺

Hvala na posjeti i praćenju ☺
Puno pozdrava,
Doris